Zadnja novica

Aktivni tudi doma

Spoštovane planinke, planinci, vsi ljubitelji gora

Kar nekaj časa je že preteklo od tega, kar smo doma, umaknjeni v zasebnost in hitro smo se morali prilagoditi novim razmeram. Upam, da ste vsi zdravi in da ste dobro.

Vse kar nam je bilo še do pred kratkim samoumevno, je danes povsem drugače in morda bomo določene stvari in vrednote znali bolj ceniti, ko se bodo stvari normalizirale. Vrednote planinstva, nam pomagajo pri premagovanju težav in nas povezujejo med seboj.

Še vedno velja poziv Planinske zveze Slovenije (PZS) naj se vsi ljubitelje gora v trenutnih razmerah odpovejo aktivnostim v gorah in plezališčih in se ne izpostavljajo nepotrebnim tveganjem. Na strani PZS je na voljo tudi spletna knjižnica S knjigo v gore, ter spletna Mala šola planinstva. Zaradi širjenja epidemije korona virusa smo tudi v našem društvu zaprli bivalni del bivaka Pod Špikom in obe ferati Hvadnik in Jerm'n. Ob tem moram reči, da se žal nekateri, kljub zaprtju ferat še vedno odpravijo na feratanje.

O vseh nadaljnjih aktivnostih vas bomo obveščali. Na spletni strani Mladinskega odseka smo pod vodstvom Simone, za najmlajše pripravili ustvarjalnice. Namenjene so sprostitvi in spodbujanju ustvarjalnosti.

Čeprav smo narazen in vsak na svojem domu, smo skupaj in med seboj povezani. Tudi fotografije narave nas lahko med seboj povezujejo, zato vas vabimo, da nam vsem za vzpodbudo pošljete kakšno slikco, ki jo bomo z veseljem objavili.

Odgovorno ravnanje rešuje življenje, zato bodimo odgovorni do sebe in do drugih in zdržimo še naprej. Od spoštovanja vseh ukrepov je namreč odvisno, kdaj se bomo v prihodnje lahko družili in hodili na izlete.

Na vse te dogodke in stvari, ki se nam dogajajo  moramo gledati tudi z optimizmom. Winston Churchill pravi, da pesimist vidi v vsaki priložnosti težave. Optimist je pametnejši, saj v vsaki težavi vidi priložnost.

Pazite nase in ostanite zdravi.

Oti Mertelj

Odpoved aktivnosti

Planinke, planinci

Planinska zveza Slovenije je 12.03.2020 ob 16.15.uri na svoji spletni strani objavila »Aktivnosti planinske organizacije v času ogroženosti s koronavirusom«. Več informacij lahko dobite tukaj.

Planinsko društvo Gozd Martuljk pa obvešča vse svoje člane, da vse načrtovane aktivnosti društva v mesecu marcu oziroma do preklica odpadejo.

Pazite nase in ostanite zdravi!