Hrvaško Zagorje

Planinsko društvo Gozd Martuljk

Vabi na izlet

HRVAŠKO ZAGORJE

Odhod: 12.11.2016

Hrvaško Zagorje je še neodkriti biser, ki ga sooblikuje preplet čudovite narave, številnih dvorcev, odlične kulinarike in naraščajoče število vrhunskih vin.

Vabljeni med čarobne griče!

Odhod avtobusa ob 7.00  iz Gozd Martuljka ( izpred Penziona Špik ) in vožnja proti Hrvaški. Najprej si bomo privoščili malico in degustacijo vina v prelepem Zagorskem okolju. Nato vožnja  do Krapine, ki velja za središče hrvaškega Zagorja. Tu si bomo ogledali Muzej Krapinskih neandrtalcev, ki je najnovejši ponos Krapinsko-zagorske županije. Muzej slovi kot eden najmodernejših muzejev na svetu. Pot nas bo vodila do Term Tuhelj, ki se nahajajo med prelepimi zagorskimi hribi. Terme so ene najbolj celovitih turističnih in rekreacijskih centrov kontinentalnega turizma na Hrvaškem. Postanek za kavico in kratek sprehod. Dan bomo zaključili na priznani turistični  kmetiji, kjer si bomo privoščili pozno kosilo. Tudi glasba ne bo manjkala. Vtise izleta bomo strnili na poti domov,  kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena: za člane 30 EUR, za nečlane 35 EUR

Prijave do srede, 09.11.2016 na telefon : Oti 041 363-730 in Ksenja 041 724-107

Cena vključuje: malico z degustacijo vina, vstopnino v  muzej v Krapini, zunanje oglede po programu, pozno kosilo,  glasbo, vodenje in organizacijo izleta.