Delovna akcija pri bivaku pod Špikom

Planinsko društvo Gozd Martuljk vas vabi na planinsko potepanje po Liguriji in Toskani. Termin 16.-18.9.2011.

Planinsko potepanje po Liguriji in Toskani

1. dan (petek): LUCCA – LIGURSKA OBALA

Odhod avtobusa ob 06.00 z dogovorjene lokacije. Nadaljevanje vožnje po avtocesti z vmesnimi postanki mimo Benetk, Bologne, Firenc do mesta Lucca. Rojstni kraj Giacoma Puccinija nas bo navdušil s čudovitim mestnim jedrom, bogatimi renesančnimi vilami in vrtovi ter izredno lepo ohranjenim mestnim obzidjem. Štiri kilometrsko obzidje bomo prehodili kot ogrevanje pred naslednjim dnem. Vožnja do obale ligurskega morja, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan (sobota): LA SPEZIA - CINQUE TERRE - LA SPEZIA

Po zajtrku se bomo odpeljali v La Spezio, od tam pa z vlakom v Riomaggiore, ki je prva izmed petih vasic, hkrati pa izhodišče naše pešpoti. Približno 5 ur zmerne hoje med vsemi petimi vasmi (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso al mare) poteka po pobočju, poraslim z mediteranskim rastjem ter bogato kultiviranim z vinsko trto. V Vernazzi bo prosti čas za kosilo, ko bomo lahko pokušali tipične ligurske specialitete, kot npr. pesto genovese. Pohod bomo zaključili v Monterossu, kjer se bomo lahko okopali v ligurskem morju na eni izmed čudovitih plaž. V La Spezio se bomo vračali z ladjo. Sledil bo prestop na avtobus in vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan (nedelja): LA SPEZIA – APUANSKE ALPE

Zajtrk in odhod iz hotela. Vožnja v osrčje Apuanskih alp do razgledišča na višini cca 1300 m, od koder je čudovit razgled na spodaj ležeča obmorska letoviška mesta, vključno s Carraro in La Spezio. Od tod se bomo peš podali na goro, ki s svojimi 1750 m nadmorske višine predstavlja enega izmed višjih vrhov. Vzpon ni pretirano zahteven in traja približno dve uri. Po sestopu se bomo okoli poldneva vkrcali na avtobus ter se z vmesnimi postanki napotili proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena:

Doplačila:

V ceno je všteto: prevoz z modernim klimatiziranim avtobusom, cestnine, parkirnine, 2x polpenzion v hotelu 3*, dvoposteljne sobe TWC, vse vstopnine, vodenje in organizacija izleta.

Dodatne informacije in prijave z vplačili 100 € do četrtka 18.8.2011 sprejemata v popoldanskih in večernih urah:

Vabljeni, da se nam pridružite tudi nečlani in tisti, ki vas zanima nekoliko drugačen način spoznavanja turističnih znamenitosti.

Za letos načrtovani izlet v Švico odpade, izlet v Italijo je organiziran namesto tega.